17 بهمن 1397 - 10:59
شناسه خبر: 7428
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مهدی خان محمدی، رئیس هیات مدیره گروه صنعتی نان سحر:
تلاش برای تولید نان صنعتی خوش قیمت
اتاق بازرگانی تهران
سال جاری سال سختی برای تولیدکنندگان صنایع غذایی به ویژه تولیدکنندگان نان صنعتی است. ملزومات تولید چند برابر گران تر از سال گذشته خریداری شده است و از این منظر نمی توان سال 97 را سال سوددهی صنایع دانست. با این وجود تلاش کردیم جو بازار را آرام نگه داریم. تولیدکنندگان نان صنعتی در چند ماه گذشته تلاش کردند با همفکری با دیگر همکارانشان در اتحادیه تا جای ممکن هزینه های تولید را کاهش دهند تا مجبور به افزایش قیمت نان نشوند. هرچند اکنون نان صنعتی با افزایش قیمت نسبت به ماه های گذشته به دست مصرف کننده می رسد اما این گرانی به اندازه ای نبوده که خارج از قدرت خرید مصرف کننده تعریف شده و به کاهش تقاضا دامن بزند.
نان صنعتی از نظر تهیه ماشین آلات تولید و قطعات یدکی آن و مواد اولیه به خارج وابسته است. بهبود دهنده ها، آنزیم ها و ویتامین هایی که در نان صنعتی استفاده می کنیم در ایران تولید نمی شود و واردات آن به سختی از خارج از کشور و البته بیشتر از کشورهای اروپایی در حال انجام است. دست کم در مجموعه تولید نان سحر که ما سراغ دیگر کشورها نرفتیم و نه از چین و هند بلکه از کشورهای اروپایی واردات مکمل ها و دیگر ملزومات تولید را فراهم می کنیم.
صادرات نان از ایران به اندازه ای ناچیز است که نمی توان اسم آن را صادرات گذاشت اما در بخش مواد اولیه و ماشین آلات موفق تر بوده ایم و امیدواریم این روند در سال آینده هم ادامه پیدا کند. ماده اولیه نان گندم و آرد است و خوشبختانه احتمال کمبود گندم در ادامه سال و سال آینده وجود ندارد. دولت تا امروز تلاش کرده به هر ترتیب از تولیدکنندگان نان حمایت و نیازهای این بخش از طریق ارز اولویت دوم یا نیمایی برآورده کند و امیدوارم حمایت دولت ادامه پیدا کند.